marți, 31 mai 2011

1 IUNIE

                    La multi ani!!! Sper ca toti copiii sa aiba o zi minunata!!!!


  Sa stiti ca nu trebuie sa ai o gramada de cadouri si sa sarbatoresi cu o mie de oameni... trebuie sa te bucuri de micile bucurii pe care ti le ofera aceasta zi. De exemplu: azi de dimineata cand am fost la magazin am vazut un melc, intr-un peisaj  mirific [era printre niste frunze si floricele] sau imediat ce m-am trezit  parintii mi-au spus: "La multi ani!" sau azi este ziua mea preferata din saptamana... etc si alte lucruri care te fac sa zambesti!!!!


Intr-un astfel de peisaj, numai ca ii lipsesc floricele pe langa el!:X
 A! Si inca ceva, ziua copilului nu tine cont de varsta, asa ca mai voi astia care va credeti prea mari ,mai aplecati-va un pic si ganditi-va ca nu ati implinit inca 18 ani, ca sa fiti majori. :P:D

duminică, 29 mai 2011

SPORT: 3 EXERCITII ENERGIZANTE

De cele mai multe ori cand ne trezim dimineata, simtim ca ne rupem de somnul dulce si lin. Insa nu este deloc asa. Ne trezim pentru a incepe o noua zi. Si cum putem incepe o noua zi mai bine decat prin realizarea catorva exercitii de inviorare pe ritmul muzicii de la radioul care se aude intr-un colt al camerei?




Incalzirea

Dar cu ce sa incepem? Putem deschide fereastra lasand aerul rece al diminetii sa ne patrunda in casa. Inspiram lung si expiram de cateva ori, iar apoi incepem “micul antrenament” de inviorare. Deoarece avem de facut un antrenament, este foarte important sa incepem cu o incalzire usoara care consta in exercitii simple pentru a incalzi grupele musculare.Putem efectua aplecari ale capului inainte-inapoi si laterale, rotiri de cap, rotari inainte - inapoi ale umerilor si bratelor, usoare genoflexiuni si ridicari pe varfuri. Totul nu dureaza mai mult de 5-7 minute.

Am terminat cu incalzirea? Sa incepem antrenamentul propriu-zis. Putem sa incercam cateva genoflexiuni, flotari si abdomene. Nu avem nevoie de anumite greutati pentru a efctua aceste exercitii, vom lucra cu greutatea propriului corp. Dar sa va explic cum se executa corect aceste exercitii: 



Genoflexiunile – sunt exercitii foarte importante care cuprind o mare parte din musculatura corpului. Departati picioarele la latimea umerilor, prin flexia genunchiului se coboara lent trunchiul pana cand fesele ajung in plan paralel cu podeaua. Nu se va cobori mai jos. Se revine la pozitia initiala prin extensia membrelor inferioare. Este foarte important ca pe parcursul executiei sa se mentina spatele drept. Trei serii a cate 15-20 de repetari. 


Flotarile – Asezati-va pe sol avand sprijin pe palme si pe genunchi avand o linie dreapta intre genunchi si umar, varfurile picioarelor fiind orientate in sus. Bratele sunt departate la latimea umerilor. Se coboara trunchiul prin indoirea coatelor fara a atinge solul cu abdomenul. Prin extensia coatelor se revine la pozitia initiala. Doua serii a cate 6-10 repetari.




Abdomenele – Asezati-va pe spate, cu genunchii indoiti, talpile fiind sprijinite pe sol. Palmele sunt la ceafa. Se inspira, si se ridica trunchiul de pe sol. Expiram spre finalul miscarii si revinim la pozitia initiala fara a atinge solul cu spatele. Trei serii a cate 15-20 de repetari.




Sa nu uitam ca la final de antrenament sa executam si cateva exercitii de stretching.   http://www.sfatulmedicului.ro/Sanatate-prin-sport/stretchingul_1573
http://www.youtube.com/watch?v=-iY5V0xiiKw&feature=related





sâmbătă, 28 mai 2011

Componentele stimei de sine

    




     Uite mai jos  care sunt elementele stimei de sine.


   1.Sa te simti important/a.
   2.Sa te simti iubit/a.
   3. Sa ai incredere in tine.
   4.Sa te simti respectat/a.
   5.Sa cunosti si sa traiesti dupa anumite valori.
   6.Sa te simti unic/a.
   7.Sa te simti acceptat/a.
   8. Sa te justifici.
   9. Sa-ti menti integritatea.
  10.Sa controlezi stresul eficient.
  11.Sa indraznesti sa risti.
  12. Sa fi disciplinat/a.
  13.Sa ai scopuri bine definite.
  14.Sa controlezi conflictele.
  15. Sa accepti responsabilitatile si provocarile.
  16. Sa ai o imagine corporala pozitiva.
  17. Sa fi capabil/a sa accepti laudele si criticile.
  18.Sa poti actiona  independent/a si interdependent/a.
  19. Sa te simti mandru/a.
  20.Sa fi capabil/a  sa dai si sa primesti.
  21. Sa te simti util/a.
  22. Sa te simti  legat/a de cei din jur.
  23. Sa te simti competent/a.
  24.Sa tratezi eficient cu colegii si autoritatile.
  25.Sa te simti in siguranta.
  26. Sa sti ca e uman sa gresesti.
  27. Sa sti ca se poate avea incredere in tine.


  Deocamdata cam atat. Daca  aceti si voi idei le puteti lasa in comentarii.


 Sursa: ora de dirigentie.  [diriga:x]

sâmbătă, 21 mai 2011

Randuri scrise de mine





   1.  E ora 00.00 si eu stau si ma gandesc oare pe cine iubesc? Si atat de ciudat suna "a iubi" si este atat de strain de mine... Ma uit la cer si oglindit in luna vad ochiul tau. Incerc sa-l ating, sa-l sarut, dar nu reusesc. E prea departe de mine. Sa ajung pana la tine imi trebuie o autostrada de curaj.

 2. M-am indragostit de tine intr-un vis
    Eram undeva cand tu ai strigat "bis"
   M-am intors din abis
   Si am atins
   O steluta cu iris maroniu  ce din cer s-a desprins.
  Tu ai zis "Au!"
  Si eu am zis "Oau!"
  Uimita de frumusetea
  Ce se ascundea
  Sub banalitatea ta!

3. Cautam iubirea unde era imposibil de gasit
   Dar uite ca pe tine te-am zarit
   Erai acolo liber,
   Mintea-mi te asemuia cu un lider
  O coafura indrazneata ce te definea
  Si doi ochi micuti ce mi-au inghetat privirea.

4. Papagalul

   Il recunosti de departe
   Este el, acolo la datorie
  In fiecare loc
   Chiar si in Jilava.
  Creasta: 1 m inaltime
  Blugi largi, cu talie
 Asa incat sa se vada linia chilotului pe o traiectorie rectilinie
 Tricoul stramt, incat sa i se vada
 Si cel mai mic pachet de ...grasime
 Si bineinteles nelipsita curea
 Pe  care este scris cu litere mari"GUCCI"
  Dar el, siguri sa fiti, ca nu va uita
  Legea naturii
 Care l-a invatat teoria cracanismului.

5. Hip hop-erul

-acela cu sufletul mai sensibil decat al unui poet
-nu se pierde in dunele din desert
-varsa lacrimi, nu sa te impresioneze ci sa se depresurizeze
-nu-i spune lui "bla, bla, bla" spune-i ceva la care sa poata spune "DA"
-nu-l minti pentru ca in urmatoarele lui versuri te vei regasi
-hip hop-erul este  un imprevizibil deci va spun si eu ca... am terminat poezia!!!!!


   


Deocamdata atatea randuri am... Sper sa va placa       

Afla ce fel de fata esti in functie de bratarile pe care le porti

                Alegerea bijuteriilor este la fel de importanta ca alegerea tinutei. Aici va voi prezenta tipuri de bratari care le-am observat la diferite fete total diferite.


   ROCK
 Fetele care poarta bijuterii rock sunt cool si stiu ce vor! 
     Daca te incadrezi in aceasta categorie trebuie sa sti despre tine ca esti o fata cu multa incredere in ea si care nu se lasa repede intimidata. Esti capabila sa gandesti de una singura si nu te feresti sa-ti faci cunoscute  opiniile. Esti o fire independenta si asta este bine sa reflecte si accesoriile tale.
   Ce ti se potriveste: Obiectivul tau este sa nu fii ca celelalte fete. Cu bratari rock cu tinte sau supradimensionate  vei atrage ,cu siguranta ,privirile celor din jur.










DISCRETE
 Porti bijuterii discrete, dragalase? Atunci esti genul de fata delicata, feminina, mereu cu zambetul pe buze, o adevarata raza de soare!
     Esti o fata dulce si iti place sa fii simpatizata de cei din jur. Iar cand vine vorba de baieti, tu esti genul de fata care trezesti in ei dorinta de a o proteja. Stii cum sa te prezinti astfel incat sa-ti pui in valoare feminitatea, insa fara a exagera.
 Ce ti se potriveste: Nuantele de roz si lila-ele sunt culorile recomandate pentru tine! Bratarile subtiri, cu mici accesorii agatate de ele, ti se potrivesc la fix.


 SPORT
   Tu esti tipul de fata nepretentioasa,iar fetele ca tine sunt super!
        Ai o frumusete naturala si nu te stresezi cand vine vorba de aspectul fizic. Baietilor le place faptul ca esti o fata nepretentioasa.
 Ce ti se potriveste:Bratarile cool din piele sau cele foarte simple sunt OK pentru tine. Ele dau outfit-ului tau un aer deosebit, fara sa dea impresia de superstyling.


 TRENDY
  Esti tu! Tipa aceea stralucitoare ,matura, mereu in trend, care stie ce sa faca pentru a intoarce baietii capul dupa ea.
    Stii mereu ce ste in trend si primesti foarte des complimente pentru stilul tau. Lipsa de incredere in propria persoana nu exista in cazul tau!
  Ce ti se potriveste :Argint?Aur? Lemn? Totuna! Tu ,care esti o profesionista in styling, stii exact ce sa combini. Extrem de bine iti vin bratarile cu forme si imprimeuri extravagante!
   


     Acestea sunt lucrurile ce am vrut sa vi le spun. Sper sa va fie de folos. 


  Sprijin documentar:revista Bravo Girl!